مسجد جامع الخليل

rahmatollah salar rahmatollah salar rahmatollah salar · 1402/2/19 12:27 · خواندن 3 دقیقه

الحمد لله الذي جعل الارض لنا مسجداً والصلوة والسلام علي سيد الانبياء و المرسلين و علي آله و صحبه اجمعين.

اما بعد: قال رسول الله 1 «من بني لله مسجداً صغيراً كان او كبيراً بنا الله له بيتاً في‌الجنة» ترمذي

هر كسي براي الله تعالي مسجدي بسازد، بزرگي باشد يا كوچكي، الله تعالي براي او در بهشت خانه‌اي مي‌سازد.

با توجه به اينكه در اين چند سال اخير شهرستان خاش از نظر رشد جمعيتي، بسيار چشم گير بوده و در اين شهرستان براي اقامه‌ي نماز جمعه بيش از 20 مسجد، بنام، جامع، اما فاقد هر نوع امكانات وجود دارد آن هم مساجد بسيار كوچك كه در اكثر مساجد جامع، مردم زير آفتاب نماز مي‌خوانند و حتي كه بسياري از مردم بنا بر نبودن جاي در مساجد جامع و نداشتن امكانات كافي، براي اداي نماز جمعه نمي‌روند.

لذا با مشوره‌ و تبادل نظر علماي شهرستان و استان و عموم مردم شهرستان طي شد كه حد اقل يك مسجد وسيعي در اين شهرستان بنا شود تا مردم به راحتي بتوانند نماز جمعه و بقيه مراسم مذهبي خودشان را به نحو احسن انجام دهند.

چنانچه حدود 8 الي 9 سال قبل در ورودي شهرستان خاش، كنار بلوار معلم، زميني به مساحت چهار هكتار يعني حدود چهل هزار متر مربع براي ساخت مسجد در نظر گرفته شد.

مقداري از اين زمين را صاحبان زمين بدون عوض در اختيار مسجد قرار دادند و مقدار ديگر آن (به مبلغ پنجاه ميليون تومان) با همت مردم خير خريد داري شد و در سال 1378 هـ ش با هماهنگي حضرت شيخ الإسلام مولانا عبدالحميد حفظه الله امام جمعه اهل سنت زاهدان و مدير محترم دارالعلوم زاهدان، توسط شيخ الحديث مولانا محمد يوسف حسين پور مدظله العالي مديريت محترم مدرسه ديني عين العلوم گشت و جمع كثيري از علماء و مردم شهرستان مراسم كلنگ زني صورت گرفت و حضرت مولانا حسين پور مسجد را به نام « مسجد جامع الخليل» نام گزاري نمودند.

بعد از اينكه زمين مورد نياز تهيه گرديد، نقشه‌ي ساخت مسجد طي‌ريزي شد و براي بناي مسجد حدود هفت هزار متر زير بنا بطول صد متر و عرض هفتاد متر يعني هفت هزار متر مربع در سه طبقه تخصيص داده شد كه در طبقه‌ي همكف و فوقاني در يك وقت چهل هزار نفر مي‌تواند نماز بخواند.

در نقشه، براي مسجد دو مناره‌ي بزرگ در قسمت جلو سمت شمال و جنوب و سه گنبد دو تا كوچك در قسمت ورودي و يك گنبد بزرگي در وسط مسجد در نظر گرفته شده است.

با توجه به اينكه زمين مذكور براي تسطيح و آماده شدن ريختن نقشه، نياز به خاك برداري زيادي داشت، اين كار نيز توسط خيريني كه ماشين آلات داشتند در چندين مرحله انجام شد كه ما همين جا بر خود لازم مي‌دانيم از اين بزرگواران كمال تشكر و قدر داني را داشته و از خداوند منان براي آنها «احسن الجزا » مسئلت نماييم.

بعد از تسطيح و غلطك كوبي زمين، يك لايه پلاستيك، پهن و بر روي آن به ارتفاع 15 سانتي متر، بتن ريخته شد و بالاي بتن، نقشه‌ي بناي مسجد ريخته شد و از آن به بعد كم كم كار ساخت مسجد آغاز گرديد و بعد از قالب بندي فنداسيون، تقريباً به ارتفاع يك متر بتن ريزي شده كه باز هم توسط ماشين آلات خيرين قسمت‌هاي درمياني فنداسيون خاك ريزي و تسطيح گرديد.

و تا اين قسمت كار علاوه از كارهاي ماشين آلات، بالغ بر یک میلیاردوچهارصد ميليون تومان جهت خريد آل‌موتور، سيمان، قالب و ديگر وسايل مورد نياز مسجد، مصرف شده است كه همه‌ي اين مبالغ توسط خيرين شهرستان و استان بوده است خداوند به آنها جزاي خير عنايت بفرمايد. آمين